نخستین جشنواره پژوهشگران جوان اقتصاد ایران، شنبه 23 تیرماه 1397در دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی با معرفی و قدردانی از برگزیدگان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این مراسم دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، دکتر سید حسن صدوق رئیس دانشگاه شهید بهشتی و جمعی از صاحبنظران و متخصصان کشور حضور داشتند.
دکتر سید حسن صدوق رئیس دانشگاه شهید بهشتی که به نیابت از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم سخن میگفت با تقدیر از فعالیتهای دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی و موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی توسعه در برگزاری «جشنواره پژوهشگران جوان اقتصاد ایران» اظهار داشت: امروز که مشکلات اقتصادی بهسختی جامعه ایرانی را تحتفشار گذاشته است، تلاش برای یافتن راهکارهای علمی و درعینحال عملی برای این مشکلات، وظیفهای میهنی و دینی است. از همین رو برگزاری این جشنواره کوششی شایسته و بایسته برای توسعه دانش اقتصاد در بین جوانان است؛ جوانانی که باید برای آینده این مرزوبوم با فراگیری مرزهای دانش و در کنار آن توجه به مقتضیات زمانی و مکانی عصر حاضر و کشور عزیزمان راهگشا باشند.
رئیس دانشگاه با تأکید بر لزوم افزایش کیفیت در آموزش عالی تصریح کرد: در سالهای اخیر توسعه کمی آموزش عالی با استفاده از منابع دولتی و بخش خصوصی اتفاق افتاده است، اینک زمان آن رسیده که کیفیت خروجی دانشگاهها موردتوجه قرار گیرد. این امر بهخصوص در رشتههایی مانند اقتصاد که پایههای نظری توسعه را شکل میدهند بیشتر باید مدنظر قرار گیرد درحالیکه متأسفانه مغفول مانده است.
دکتر صدوق در ادامه افزود: بعید است دانش بشری برای برخی از مشکلات اقتصادی مانتواند راهحلهای علمی ارائه دهد. نسل جدید باید اعتمادبهنفس لازم را به دست آورد و با افزایش کیفیت علمی، در این مسیر گام بردارد. حرکتهایی نظیر برگزاری این جشنواره، اعتمادبهنفس جوانان پژوهشگر را تقویت خواهد کرد. همکاری و همگرایی مراکز آموزشی و پژوهشی در برنامههایی نظیر این جشنواره میتواند ثمرات شیرینی برای توسعه علم و دانش در کشور به همراه داشته باشد. توجه و تمرکز این مراسم در انتخاب پژوهشگران جوان، فرصتی فراهم میآورد تا مراکز سیاستگذاری اقتصادی نیز به این جوانان توجه کنند و با اتکا به انرژی و دانش آنان، در جهت رفع مشکلات آحاد جامعه بهصورت مؤثرتری گام بردارند.
رئیس دانشگاه با آسیبشناسی انتخاب رشته در آزمون سراسری دانشگاهها خاطرنشان کرد: در انتخاب رشتههای تحصیلی در کنکور سراسری با نوعی عدم توازن مواجه هستیم، داوطلبان با رویگردانی از رشتههای فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی به سمت رشتههای علوم تجربی گرایش دارند. این پدیده با اقتصاد دانائی محور و توسعه پایهای کشور که در آن رشتههای فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی موتور توسعه را تشکیل میدهند در تباین است و این امر به چالش مهم وزارت علوم و مراکز آموزش عالی و دانشگاههای کشور تبدیلشده است؛ توجه بیشتر به دانشآموختگان زبده و نخبه در این حوزهها میتواند راهگشای این چالش باشد.
دکتر صدوق برگزاری رویدادها و جشنوارههایی ازایندست را در رقابت دانشآموختگان و آشنا شدن آنان با افقهای پیش روی توسعه کشور مهم و حائز اهمیت خواند و با تشکر از برگزارکنندگان گفت: امیدوارم این حرکت گامی برای توجه بیشتر به موضوعات سیاستگذاری اقتصاد ایران در دانشکدههای اقتصاد کشور باشد و از سوی دیگر جلبتوجه مراجع سیاستگذاری اقتصاد به استعدادهای جوانان پرورشیافته در دانشکدههای برتر اقتصاد کشور باشد. ن رسیده که توجه به افزایش کیفی و لازم به ذکر است، «نخستین جشنواره پژوهشگران جوان اقتصاد ایران» باهدف توسعه و انجام پژوهشهای کاربردی در موضوعات اقتصاد ایران برگزار شد و پژوهشگران کمتر از ۴۰ سال پژوهشها و مقالات خود را در آن ارائه کردند. در این جشنواره پژوهشگران علاوه بر بررسی موضوعات و مشکلات اقتصادی باید راهکارهای عملی نیز برای رفع و حل مشکلات ارائه میکردند. بیش از ۶۰ پژوهشگر پژوهشهای خود را به این جشنواره ارائه کردند که در مراسم پایانی از دو پژوهشگر برتر قدردانی شد.