گروه میکروبیولوژی
میکروبیولوژی گرایشی از رشته زيستشناسی سلولی–مولکولی است که در دانشکده علومزیستی دانشگاه شهید بهشتی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا فعال است. مقطع کارشناسی ارشد پيش از مقاطع ديگر در سال 1374، کارشناسی در سال 1384 و دکترا در سال 1388 دایر شد.
در این گروه دانش میکروبیولوژی از دو جنبه مفاهیم بنیادی، پایه و کاربردی آموزش داده میشود. میکروارگانیسمها جزء لاینفک زندگی بشری در سه قالب همزیستی مسالمتآمیز، کاربری مفید و بیماریزایی میباشند. شناخت این وضعیت از دیدگاههای مختلف و مدیریت آنها به سمت کنترل آلودگیها و بهرهگیری از محصولات آنها در بهبود شرایط زندگی بشری از اولویتهای آموزش میکروبیولوژی در این گروه میباشد.
میکروبیولوژی تنوع وسیعی در زمینههای علمی مختلف دارد، از جمله میکروبیولوژی غذایی، پزشکی، محیطی، صنعتی و ویروسشناسی که آشنایی دانشجویان با آنها در مقطع کارشناسی صورت میگیرد.
دانش آموختگان این رشته بر اساس تواناییهایی که در روند آموزشی خود کسب میکنند میتوانند در زمینههای ذیل ایفای نقش نمایند.
- مدیریت تشخیص میکروبی آزمایشگاههای تشخیص طبی، مواد غذایی و صنعتی.
- همکاری در ساخت کارخانجات مواد غذایی، دارویی، بیوتکنولوژی و فرآوردههای بیولوژیک از طراحی اولیه تا مراحل اجرایی.
- نظارت بر بهداشت عمومی، اماکن و مواد غذایی از دیدگاه آلودگی میکروبی.
- مدیریت ضدعفونی و استريلسازی محصولات پزشکی، فرآوردههای دارویی و بیولوژیک.
- مدیریت و هماهنگی اجرایی پروژههای پاکسازی محیطهای آلوده شده به فرآوردههای نفتی.
- مدیریت کنترل کیفی و ارزیابی فرآوردههای غذایی، دارویی و بیولوژیک.
- انجام کارهای پژوهشی و آموزشی در زمینه نانوبیوتکنولوژی و ارزیابی زیست سازگاری فرآوردههای مربوطه.
طرحهای تحقیقاتی