دکتری
مقطع دکتری رشته سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی
معرفی:
"سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی" یکی از مهمترین شاخه های تخصصی زیر مجموعه علوم جغرافیایی به شمار میرود که روز به روز بر اهمیت آن افزوده شده و به خصوص جنبه های کاربردی آن بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. رشد روزافزون جمعیت و لزوم بهره گیری از منابع محدود و توان های محیط طبیعی بویژه با سرعتی شتابان، مسائل مهمی را رویاروی بشر قرار داده است.
مطالعه و پایش چگونگی رخداد تغییرات اتفاق افتاده در سطح زمین از جمله اهداف مطالعات جغرافیایی محسوب می شود. در همین زمینه فناوری های جدید سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی ابزار بسیار ارزشمندی در جهت تحقق اهداف مذکور محسوب می شوند که با بهره گیری از آنها امکان کسب داده های مختلف از سطح زمین با پردازش انواع محصولات سنجش از دور فراهم شده و از طرف دیگر یکپارچه ساختن و تحلیل های مکانی اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از سامانه های اطلاعات جغرافیایی امکانپذیر می گردد. تا قبل از این جمع آوری و پردازش این اطلاعات با بهره گیری از روشهای سنتی بسیار وقت گیر، طاقت فرسا و فاقد دقت های لازم بود که امروزه با بهره گیری از نرم افزارهای موجود شکل و حجم شیوه پردازش داده های مکانی از تغییرات شگرفی برخوردار گردیده است و بدین ترتیب امکان ارزیابی دقیق از چگونگی پراکندگی پدیده ها در سطح زمین و یافتن قوانین حاکم بر آنها در چارچوب روابط انسان و محیط فراهم شده است.
هدف دوره:
هدف از چنین دوره ای تربیت افرادیست که قادر باشند با شناخت سامانه ها و فرایندهای طبیعی موقر در تحولات زمین و کاربرد چنین دانش، ارزش و مهارتهایی در فرایند برنامه ریزیهای مکانی و محیطی به گونه ای عمل نمایند که شرایط زیست محیطی پایداری خود را حفظ کرده و حالات بحرانی از خود بروز ندهند.
دوره دکتری سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی، برنامه آموزشی – پژوهشی است که از دروس نظری، کاربردی، آموزشگاهی وپژوهشی در زمینه های مختلف سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی تشکیل شده است. دانش آموختگان این دوره خواهند توانست با به کار گیری روشهای پیشرفته پژوهشی و تسلط بر جدیدترین منابع آموزشی دانش سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی در شناخت تنگناها و مشکلات این رشته گام بردارند و با نوآوری خود نیازهای کشور را برطرف سازند و در گسترش مرزهای دانش سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی موثر باشند.
مرحله اول: شرکت در آزمون سراسری دکتری
شرکت در آزمون عمومی دکتری رشته جغرافیا برگزار شده توسط سازمان سنجش و آموزش کشور و کسب حد نصاب تراز مورد نیاز جهت شرکت در آزمون تخصصی رشته سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی دانشگاه شهید بهشتی
مرحله دوم: دعوت به مصاحبه حضوری عمومی و تخصصی
دانشگاه شهید بهشتی پس از بررسی سوابق تحصيلي ، علمي، پژوهشي ، افتخارات علمي و فوق برنامه و سوالات تخصصي از رشته مورد تقاضای داوطلبان، و نیز بررسی نتایج آزمون تخصصی، نسبت به پذیرش دانشجویان مقطع دکتری این رشته اقدام می نماید.
سرفصل دروس دکتری تخصصی