گروه های آموزشی و پژوهشی

گروه مهندسی پزشکی: مهندسی پزشکی یکی از زمینه‏ های بین ‏رشته ‏ای است که علوم و روش ‏های مهندسی را در حوزه ‏های مختلف پزشکی و سلامت بکار می‏ برد. اهدافی چون طراحی و ساخت انواع دستگاه‏های الکترونیکی مورد لزوم در پزشکی، طراحی و ساخت دستگاه‏های تصویربرداری، ثبت سیگنال‏های بیولوژیک همچنین تحلیل تصاویر و سیگنال‏های پزشکی، طراحی و ساخت دستگاه‏های پوشیدنی و یا کاشتنی برای ثبت فعالیت‏های بیولوژیک مثلا حرکت، تنفس، ضربان قلب، فعالیت مغز برای کاربردهای مورنظر از اهداف اصلی این گروه می باشد. امکان همکاری در زمینه‏های مختلف در پژوهشکده علوم و فناوری‏های پزشکی بین متخصصین مهندسی پزشکی بیوالکتریک، متخصصین الکتروفیزیولوژی و متخصصین تصویربرداری این امکان را فراهم می‏آورد که با بازدهی بیشتری به اهداف فوق دست یابیم.

مدیر گروه: دکتر سمن نورزاده

گروه فناوری های هسته ای در پزشکی: فناوری‏های هسته‏ای کاربرد وسیعی در علوم پزشکی دارد. توسعه تکنیک‏های تصویربرداری‏های هسته‏ای، نه تنها به تشخیص دقیق‏تر بیماری‏ها کمک می‏نماید بلکه ابزاری نوین در خدمت محققان جهت شناسایی مکانیسم و نحوه پیشرفت بیماری‏ها، توسعه داروهای درمانی و بررسی روندهای متابولیکی می‏باشند. پژوهشکده علوم و فناوری‏های پزشکی نیز به جهت رشد بیشتر کشور در چهارچوب توسعه پایدار، اقتصاد دانش‏بنیان و سند چشم‏انداز توسعه با بهره‏گیری از توانایی‏های اساتید و محققین خود و همکاری با دیگر محققین در داخل و خارج از کشور و با استفاده از ارتباط نزدیک میان متخصصین علوم پایه، مهندسین، داروسازان و پزشکان در صدد است تا زیرساختارهای لازم جهت پیشبرد فناوری‏های هسته‏ای و کاربرد آن‏ها در پزشکی را ایجاد نماید. از جمله حوزه‏های تحقیقاتی در این گروه می‏توان به رادیوشیمی پزشکی، تحقیقات پیش‏بالینی و بالینی و توسعه مهندسی پردازش تصاویر اشاره نمود.

مدیر گروه: دکتر محمد قلعی

گروه علوم و مهندسی اعصاب: علوم و مهندسی اعصاب دارای ارتباط فرارشته ای گسترده با رشته‏ های مهندسی پزشکی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، پزشکی و علوم ریاضی و فیزیک می‏باشد. مهندسی عصبی شاخه ‏ای از مهندسی پزشکی است که با استفاده از روش‏ های مهندسی برای درک بهتر عملکرد مغز، شناخت علت و درمان انواع بیماریهای عصبی، توسعه فناوری های نوین پزشکی و در نهایت تقویت و بهبود سیستم عصبی مغز بکار برده می‏ شود. از اساسی‏ ترین روش‏ های مورد استفاده در حوزه مهندسی عصبی مغز، مطالعه و ثبت الکتروفیزیولوژی، اپتوژنیتیک و تصویربرداری نوری برروی مغز حیوانات آزمایشگاهی است که با این روش می‏توان فعالیت سیگنال‏ های نورونی و عملکرد شناختی و سیستماتیک شبکه‏ های عصبی و نواحی مغز را مورد مطالعه قرار داد.

مدیر گروه: دکتر رضا لشگری

هسته مطالعات خواب پروژه جهانی انیگما: انیگما یک کنسرسیوم جهانی است که مرکز آن در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و رهبر آن پروفسور پل تامسون Paul Thompson می‏باشد. در این کنسرسیوم محققین ارشد با استفاده از روش‏های مختلف نقشه‏برداری مغز به مطالعه مغز در حالات طبیعی و در بیماری‏های مختلف مغز، اعصاب و روانپزشکی می‏پردازند. آنان با استفاده از تصویربرداری ام آر آی، ژنتیک، اطلاعات بالینی و تجمیع اطلاعات جمع‏آوری شده از مراکز مختلف جهان سوالات بنیادین و مهمی را پاسخ می‏دهند. قدرت و اهمیت این پروژه جهانی در همکاری محققین، تجمیع اطلاعات و داده‏ها و هم افزایی حاصل از آنها است. دکتر طهماسیان مسئول هماهنگی کلیه مطالعات خواب در چهارچوب پروژه جهانی انیگما هستند. به همین خاطر توجه ویژه ‏ای به مطالعات خواب در پژوهشکده علوم و فناوری ‏های پزشکی وجود دارد.

مدیر هسته: دکتر مسعود طهماسیان

هسته پاتولوژی دیجیتال هوشمند: هدف از پاتولوژی دیجیتال هوشمند (پاتولوژی محاسباتیComputational Pathology )، بهبود دقت تشخیص، بهینه‏سازی مراقبت از بیمار، و کاهش هزینه‏ها با همکاری سراسری در دنیا است. پاتولوژی دیجیتال، تحقق تکنیک تصویربرداری میکروسکوپی بصورت مجازی است که شامل فرایند دیجیتالی کردن اسلایدهای شیشه‏ای با استفاده از تکنیک تصویربردای تمام-اسلاید (WSI)، پردازش تصاویر دیجیتالی به دست آمده از بافت‏های بیولوژیکی، ذخیره داده‏های دیجیتالی اسلایدها در یک فضای ابری، و امکان دسترسی از راه دور به اطلاعات برای بررسی دستی توسط پاتولوژیست و یا بررسی خودکار توسط الگوریتم‏های یادگیری عمیق است. پاتولوژی محاسباتی، شامل استخراج اطلاعات از تصاویر پاتولوژی دیجیتالی با استفاده از روش‏های هوش مصنوعی برای تشخیص و پیش‏بینی بیماری‏های مختلف می‏باشد. هدف ما توسعه تجزیه و تحلیل هوشمند و خودکار تصاویر پاتولوژی است که بتواند تشخیص و پیش‏بینی بیماری‏های مختلف را با بازدهی بالا و خطای کمتر ارایه دهد.

مدیر هسته: دکتر هستی شعبانی