آموزشی
گروه های آموزشی و پژوهشی
گروه مهندسی پزشکی: مهندسی پزشکی یکی از زمینه های بین رشته ای است که علوم و روش های مهندسی را در حوزه های مختلف پزشکی و سلامت بکار می برد. اهدافی چون طراحی و ساخت انواع دستگاههای الکترونیکی مورد لزوم در پزشکی، طراحی و ساخت دستگاههای تصویربرداری، ثبت سیگنالهای بیولوژیک همچنین تحلیل تصاویر و سیگنالهای پزشکی، طراحی و ساخت دستگاههای پوشیدنی و یا کاشتنی برای ثبت فعالیتهای بیولوژیک مثلا حرکت، تنفس، ضربان قلب، فعالیت مغز برای کاربردهای مورنظر از اهداف اصلی این گروه می باشد. امکان همکاری در زمینههای مختلف در پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی بین متخصصین مهندسی پزشکی بیوالکتریک، متخصصین الکتروفیزیولوژی و متخصصین تصویربرداری این امکان را فراهم میآورد که با بازدهی بیشتری به اهداف فوق دست یابیم.
مدیر گروه: دکتر سمن نورزاده
گروه فناوری های هسته ای در پزشکی: فناوریهای هستهای کاربرد وسیعی در علوم پزشکی دارد. توسعه تکنیکهای تصویربرداریهای هستهای، نه تنها به تشخیص دقیقتر بیماریها کمک مینماید بلکه ابزاری نوین در خدمت محققان جهت شناسایی مکانیسم و نحوه پیشرفت بیماریها، توسعه داروهای درمانی و بررسی روندهای متابولیکی میباشند. پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی نیز به جهت رشد بیشتر کشور در چهارچوب توسعه پایدار، اقتصاد دانشبنیان و سند چشمانداز توسعه با بهرهگیری از تواناییهای اساتید و محققین خود و همکاری با دیگر محققین در داخل و خارج از کشور و با استفاده از ارتباط نزدیک میان متخصصین علوم پایه، مهندسین، داروسازان و پزشکان در صدد است تا زیرساختارهای لازم جهت پیشبرد فناوریهای هستهای و کاربرد آنها در پزشکی را ایجاد نماید. از جمله حوزههای تحقیقاتی در این گروه میتوان به رادیوشیمی پزشکی، تحقیقات پیشبالینی و بالینی و توسعه مهندسی پردازش تصاویر اشاره نمود.
مدیر گروه: دکتر محمد قلعی
گروه علوم و مهندسی اعصاب: علوم و مهندسی اعصاب دارای ارتباط فرارشته ای گسترده با رشته های مهندسی پزشکی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، پزشکی و علوم ریاضی و فیزیک میباشد. مهندسی عصبی شاخه ای از مهندسی پزشکی است که با استفاده از روش های مهندسی برای درک بهتر عملکرد مغز، شناخت علت و درمان انواع بیماریهای عصبی، توسعه فناوری های نوین پزشکی و در نهایت تقویت و بهبود سیستم عصبی مغز بکار برده می شود. از اساسی ترین روش های مورد استفاده در حوزه مهندسی عصبی مغز، مطالعه و ثبت الکتروفیزیولوژی، اپتوژنیتیک و تصویربرداری نوری برروی مغز حیوانات آزمایشگاهی است که با این روش میتوان فعالیت سیگنال های نورونی و عملکرد شناختی و سیستماتیک شبکه های عصبی و نواحی مغز را مورد مطالعه قرار داد.
مدیر گروه: دکتر رضا لشگری
هسته مطالعات خواب پروژه جهانی انیگما: انیگما یک کنسرسیوم جهانی است که مرکز آن در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و رهبر آن پروفسور پل تامسون Paul Thompson میباشد. در این کنسرسیوم محققین ارشد با استفاده از روشهای مختلف نقشهبرداری مغز به مطالعه مغز در حالات طبیعی و در بیماریهای مختلف مغز، اعصاب و روانپزشکی میپردازند. آنان با استفاده از تصویربرداری ام آر آی، ژنتیک، اطلاعات بالینی و تجمیع اطلاعات جمعآوری شده از مراکز مختلف جهان سوالات بنیادین و مهمی را پاسخ میدهند. قدرت و اهمیت این پروژه جهانی در همکاری محققین، تجمیع اطلاعات و دادهها و هم افزایی حاصل از آنها است. دکتر طهماسیان مسئول هماهنگی کلیه مطالعات خواب در چهارچوب پروژه جهانی انیگما هستند. به همین خاطر توجه ویژه ای به مطالعات خواب در پژوهشکده علوم و فناوری های پزشکی وجود دارد.
مدیر هسته: دکتر مسعود طهماسیان
هسته پاتولوژی دیجیتال هوشمند: هدف از پاتولوژی دیجیتال هوشمند (پاتولوژی محاسباتیComputational Pathology )، بهبود دقت تشخیص، بهینهسازی مراقبت از بیمار، و کاهش هزینهها با همکاری سراسری در دنیا است. پاتولوژی دیجیتال، تحقق تکنیک تصویربرداری میکروسکوپی بصورت مجازی است که شامل فرایند دیجیتالی کردن اسلایدهای شیشهای با استفاده از تکنیک تصویربردای تمام-اسلاید (WSI)، پردازش تصاویر دیجیتالی به دست آمده از بافتهای بیولوژیکی، ذخیره دادههای دیجیتالی اسلایدها در یک فضای ابری، و امکان دسترسی از راه دور به اطلاعات برای بررسی دستی توسط پاتولوژیست و یا بررسی خودکار توسط الگوریتمهای یادگیری عمیق است. پاتولوژی محاسباتی، شامل استخراج اطلاعات از تصاویر پاتولوژی دیجیتالی با استفاده از روشهای هوش مصنوعی برای تشخیص و پیشبینی بیماریهای مختلف میباشد. هدف ما توسعه تجزیه و تحلیل هوشمند و خودکار تصاویر پاتولوژی است که بتواند تشخیص و پیشبینی بیماریهای مختلف را با بازدهی بالا و خطای کمتر ارایه دهد.
مدیر هسته: دکتر هستی شعبانی