صفحه اصلی
رئیس دانشگاه: مدیریت جهان و مدیریت سازمان ها نیازمند تحولی اساسی است...
  • 13867 بازدید

هفدهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت از 17 تا 19 آذر ماه، با حضور محققان و اندیشمندان داخلی و خارجی توسط دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی، در آئین افتتاح در سخنانی با ابراز خرسندی از میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برای کنفرانس مهم و تاثیرگذار، برگزاری کنفرانس در سطح بین‌المللی از یک سو به دلیل حوزه گسترده و از دیگر سو در شرایط خاص و محدودیت‌های ناشی از پاندومی ویروس کووید 19، را کاری بسیار سخت دانست و از تلاش‌های مسئولان برگزار کننده قدردانی نمود.

رئیس دانشگاه، با برشمردن تفاوت‌های موضوع مورد مطالعه در حوزه‌های دانشی علوم انسانی و علوم پایه بیان داشت: در رشته‌های شیمی و فیزیک و علوم دقیقه، محققان با عالَم ماده و ساده سروکار دارند در حالیکه علم مدیریت، عامل انسانی و توابع چندگانه را بررسی می‌کند. حوزه دانشی مدیریت باید علم، هنر، فناوری، و نوآوری را به کار بگیرد تا بتواند مدیریت کنید، سرکار داشتن با انسان و موضوعات مرتبط با انسان، مسائل را بسیار پیچیده می‌کند.

99-09-17 هفدهمین کنفرانس مدیریتSBU_0684.jpg

رئیس دانشگاه، علم و فناوری را ابزاری برای «مدیریت اخلاق‌مدار» دانست و گفت: بشر امروز از نداشتن «مدیریت اخلاق مدار» به شدت در رنج و محنت است. در قرن بیستم، انتظار داشتیم به مدد پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه علم و فناوری، شاهد صلح، آرامش و رفاه بشر باشیم و دنیا گلستان باشد اما برعکس در قرن بیستم بیش از قرون گذشته انسان کشته شده است، بیش از همه تاریخ بشر فاجعه، فسق و فجور رخ داده؛ با پیشرفت تکنولوژی بمب ساخته و هزاران انسان در آن واحد کشته شدند، کشتار جمعی محصول وجود ابزار و تسلیحات نظامی پیشرفته است که به پشتوانه پیشرفت و نوآوری ساخته می شوند. این چه نوع توسعه علم و فناوری است ؟  اخلاق  و مدیریت اخلاق مدار کجاست؟

ایشان، مدیریت را حوزه ای بسیار مهم و سرنوشت‌ساز دانست و افزود: آزار و کشتار انسان به مدد ابزار و ماشین، مشکل علم و فناوری نیست بلکه ضعف مدیریتِ دانش، علم و فناوری است؛ نوع مدیریت در سیاستگذاری است که بشر را از صلح و سعادت دور می‌کند، مدیریت باید به داد بشریت برسد، این حوزه مدیریت است که می‌تواند منابع خدادادی را با هوش و توانمندی ذاتی انسان ترکیب کند و برای صلح، رفاه و سعادت بشر به کار گیرد.

دکتر نصیری، در پایان با اشاره به نقش مهم دانش مدیریت در رسیدن به صلح و سعادت، تصریح کرد: بشر امروز در زیر سیطره برخی دولتهایی قرار دارد که با انحصار علم و دانش، از آن برای استعمار انسان  در راستای مقاصد سیاسی و نفسانی خود استفاده می ‌کنند. برای غلبه بر این استیلا ضروری است در مدیریت جهان و مدیریت سازمان ها تحولی اساسی رخ دهد. از این همایش مهم انتظار می‌رود با ارائه راهکار، زمینه را برای این تحول بزرگ فراهم آورد و حرکت و جنبشی در حوزه دانش مدیریت ایجاد نماید تا امکانات بشر در مسیر سعادت به کار گرفته شود. امیدوارم این همایش قدمی در این مسیر باشد و  بخشی از آرزوهای دیرین انسان را در رسیدن به صلح و سعادت جهانی برآورده نماید.

دکتر سید حمید خداداد حسینی رئیس انجمن علوم مدیریت ایران، در سخنانی با اشاره به سابقه برگزاری کنفرانس مدیریت گفت: کنفرانس بینالمللی مدیریت از معتبرترین کنفرانس‌ها در حوزه مدیریت کشور است که 14 دوره این کنفرانس توسط دانشگاه شریف برگزار شد و از دوره پانزدهم  با هدف افزایش مشارکت، کنفرانس توسط انجمن علوم مدیریت ایران برگزار می شود؛ هفدهمین دوره این کنفرانس  در سال 1399 به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی و توسط دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار می‌شود.

دکتر خداداد حسینی، با معرفی انجمن علوم مدیریت ایران گفت: این انجمن در زمره باسابقه‌ترین انجمن های علمی کشور است که توسط اندیشمندان و فرهیختگان این حوزه تاسیس شده است. بعد از شیوع کرونا، انجمن تلاش کرد بدون وقفه و و در زمان پیش بینی شده، کنفرانس هفدهم را برگزار نماید و خوشبختانه با تلاش مسئولان این مهم مقدور شد.



99-09-17 هفدهمین کنفرانس مدیریتSBU_0731.jpg


ایشان، به تحولات و تغییرات پس از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا تمام حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی را در کشور تحت تاثیر قرار داد، از جمله حوزه دانشگاهی و روش‌های آموزش و یادگیری را متاثر کرد، بسیاری از فعالیت‌ها، برنامه‌ها که به صورت حضوری و در تعامل رو در رو رخ می‌داد به چالش کشیده شد. کشور ما علاوه بر درگیری با بحران کرونا، توامان در جنگ ظالمانه اقتصادی با تحریم های تحمیل شده نیز درگیر است. اگرچه این عوامل تهدیدی برای حوزه‌های دانشگاهی و جامعه علمی کشور است اما می‌تواند فرصتی باشد برای شکوفا نمودن قابلیت‌ها و توانمندی‌هایی که شاید اگر این بحران به وجود نمی آمد درصدد بهره‌گیری از این توان و ظرفیت‌ها نبودیم.

دکتر خداداد حسینی، با اشاره به عدم به‌کارگیری کافی و لازم از مدیریت علمی و حرفه‌ای در فعالیت‌های گوناگون در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، تاکید کرد: در کشور هم «مدیریت بحران» داریم و هم «بحرانِ مدیریت»؛ برخی از آسیب‌ها، ناشی از بحرانِ مدیریت است، اگر مدیریت دچار تزلزل نباشد و بتواند بحران‌ها را مدیریت کند می‌توانیم آثار مخرب تهدیدها را کاهش دهیم. جایگاه مدیریت این است که منابع سازمان را باهم ترکیب نماید تا بهترین عایدی و ثمره حاصل شود؛ اما متاسفانه شاهد هستیم در بسیاری از حوزه‌ها با اتلاف منابع مواجه هستیم؛ اتلاف منابع آسیب‌های جدی را به اقشار مختلف جامعه در سطوح خرد و کلان وارد می‌آورد.

رئیس انجمن مدیریت ایران، ضعف تخصص‌گرایی و شایسته‌سالاری، نزول پایبندی به ارزش‌ها و تعهد به اهداف والای اسلامی کشور، برخی جناح‌گرایی‌ها و سیطره مباحث سیاسی بر امور اجرایی، فقدان فرهنگ کار کارشناسی، ضعف نهادینه‌سازی در پاسخگویی و شفافیت در امور، تداخل در وظایف و ماموریت‌های بین سازمانی و ارگانی، قوانین و مقررات دست و پاگیر و واگرایی بین نهادها و سازمان‌های دست اندرکار در امور مختلف را مهم‌ترین چالش‌های کشور در حوزه مدیریت عنوان کرد.

 99-09-17 هفدهمین کنفرانس مدیریتSBU_0690.jpg