صفحه اصلی
سخنرانی دکتر عبدلی در نشست تخصصی حفاظت‌گاه‌های خصوصی و قرق‌های اختصاصی در ایران
  • 1024 بازدید

اهم موضوعات مطرح شده توسط دکتر عبدلی در نشست تخصصی حفاظت گاه های خصوصی و قرق های اختصاصی در ایران به شرح ذیل می باشد.

- به جای "قرق" بگوییم شکارگاه!

دکتر عبدلی؛ عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی گفت: اساس قرق، شکار است و اسم آن را باید به جای قرق بگذاریم شکارگاه! نخستین کارکرد قرق، حفاظت و بعد از آن بهره‌برداری است اما قرق‌ها در کشور ما تنها بر اساس شکار است لذا باید به آن شکارگاه بگوییم!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر اصغر عبدلی؛ عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی در نشستی در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با موضوع بررسی چالش‌ها و فرصت‌های قرق‌های اختصاصی و انجام شکار در این قرق‌گاه‌ها اظهار کرد: سمیه رفیعی به عنوان رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی تاکید دارد که تلاش‌های سازمان محیط زیست برای حفظ تنوع زیستی کشور قابل ارج نهادن است. در این سازمان کارشناسان و مدیران بسیار خوب و متعهدی وجود دارد اما در کنار آن مشکلاتی هم وجود دارد. من درود می‌فرستم به ارواح پاک بیش از 150 محیط‌بان شهید که برای حفظ محیط زیست و حیات وحش این کشور از جان خود گذشتند.

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم

- آمار دقیقی از جمعیت حیات وحش کشور نداریم

به گزارش ایسنا، دکتر عبدلی روز یکشنبه ۲۳ مهرماه در نشست تخصصی حفاظت‌گاه‌های خصوصی و قرق‌های اختصاصی در ایران که در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش‌های سازمان محیط زیست برای حفاظت از زیستگاه‌های موجود و ادای احترام به ۱۵۰ محیط بانی که در این راه به شهادت رسیده اند، اظهار کرد: بدون شک بهره برداری پایدار از منابع طبیعی لازم است ولی باید بر اساس مبانی قانون باشد و به بهای کشتار حیوانات برای تفریح تمام نشود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه آمار دقیقی از جمعیت حیات وحش نداریم، توضیح داد: اینکه بدون مستندات و بر مبنای حرکت در تاریکی مطلق حیات وحش را مدیریت کنیم جای نگرانی دارد.

منبع خبر: خبرگزاری ایسنا

-صیانت از حیات وحش کشور، نیازمند مدیریت صحیح است

به گزارش خبرنگار ایرنا، «دکترعبدلی» روز یکشنبه در نشست تخصصی حفاظت گاه های خصوصی و قرق های اختصاصی در ایران (چالش ها و راهکارها) که در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: فراکسیون محیط زیست مجلس بهره برداری پایدار از منابع طبیعی را لازم و ضروری برای جوامع انسانی می داند.

وی با بیان اینکه قرق ها ابداع محیط زیست نیست بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا از صدها سال قبل ایجاد شده است، اظهار کرد: کارکردهای این عرصه ها ماهگیری، پژوهش، طبیعت گردی و شکار تروفه است.

«شکار تروفه به معنی شکار برای به ‌دست آوردن نشان‌های پیروزی در شکار است.شکار تروفه نوعی از شکار است که در آن طعمه از پیش انتخاب می‌شود و اغلب جانوری است که بیشتر از همه عمر کرده باشد و شکار آن نوعی افتخار برای شکارچی محسوب شود».

وی با اشاره به اینکه کارکرد قرق ها تک بعدی و شکار نیست بلکه حفظ خدمات محیط زیستی آن بسیار گسترده است، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست و قرق داران از تمام جنبه های کارکردهای قرق فقط به شکار تروفه اهمیت می دهند.

عبدلی به موضوع اکوتوریسم ، تماشا و عکاسی حیات وحش و شکار تروفه در قرق ها اشاره کرد و افزود: شکار تروفه در بسیاری از نقاط با مدیریت نادرست باعث انقراض و نابودی شده است.

وی به پیش نویس قانون جدید شکار و صید با عنوان حفاظت و بهره برداری پایدار از حیات وحش برای جایگزینی قانون شکار و صید فعلی اشاره کرد و بیان کرد: دانشگاه باید به محیط زیست کمک و راهبری کند .

منبع خبر: خبرگزاری ایرنا

افزودن نظرات