سومین جشنواره جایزه ملی سردار شهید سلیمانی به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد

سومین جشنواره جایزه ملی سردار شهید سلیمانی، 13 اردیبهشت 1404 جاری با حضور وزیر علوم به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
دکتر سیدمحمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دهه کرامت و روز معلم را تبریک گفت. ایشان با ابراز خرسندی از میزبانی جشنواره شهید سلیمانی، حضور خانوادههای محترم شاهد و ایثارگر را خیرمقدم گفت و برای شرکتکنندگان در جشنواره مذکور آرزوی توفیق روزافزون نمود.
دکتراقامیری، در سخنان خود به بررسی و تحلیل مقوله مهم «اسطورهسازی» پرداخت و اظهار داشت: در قران مجید آیات متعددی در وصف کسانی که از خود گذشتند و در راه خدا جهاد کردند و شهید شدند نازل شده است.
ایشان، با آسیبشناسی «اسطورهسازی» افزود: حدود ششصد سال پیش یک نفر در جنگ صدساله فرانسه نقشآفرینی کرده و امروز شاهد هستیم در یکی از خیابانهای پایتخت یک کشور اسلامی شیعه، مدرسهای بهنام ایشان نامگذاری شده است؛ این قدرت و نفوذ اسطورهسازی است. البته هرکسی که در راه سرزمینش از خودش بگذرد قابل احترام است اما در تاریخ کشورمان مردان و زنان بیشماری داریم که ژاندارک به گرد پایشان نمیرسد؛ کوی و خیابانهای شهرهایمان مزین به نام قهرمانان بیادعا چون شهید عبدالحسین برونسی و شهید محسن وزوایی است. ما در اسطورهسازی موفق نبودیم و نتوانستیم قهرمانانمان را به عنوان اسطوره معرفی کنیم.
رئیس دانشگاه، شهید دکتر شهریاری را یکی از اسطورهها خواند و گفت: در دانشگاه شهید بهشتی مفتخر به حضور شهید دکتر شهریاری هستیم؛ من به عنوان همکار نزدیک شهید دکتر شهریاری شاهد جانفشانی و زندگی پربرکت ایشان بود. در دوران جنگ با رشادت جنگید و بعد از اتمام جنگ در دیگری را برای مبارزه گشود و در جبهه علم و دانش با رشادت جنگید. در مسائل علمی سخاوتمندانه و با اخلاق پاسخگو بود. در اخلاق، علم و همه وجوه شخصیتی کامل بود.
دانشجویان در کنار تحصیل، هنر و مهارت کسب کنند و همیشه نسبت به جامعه احساس مسولیت داشته باشند
دکتر حسین سیمایی، به دانشجویان شاهد و ایثارگر توصیه کرد: در دوران دانشجویی علاوه بر تحصیل و کسب تخصص، یک انسان فرهنگی باشند و در کنار تحصیل و تخصص، مهارتهای مختلفی را یاد گرفته و همواره نسبت به مسائل جامعه احساس مسئولیت کنند.
ایشان با تبریک هفته معلم به تمام معلمان و استادان اظهار داشت: امروز افتخار میزبانی دانشجویان شاهد و ایثارگر را داریم و به پدران و مادران بزرگوارشان خدا قوت می گویم که در دوران جنگ برای دفاع از این مرز و بوم در صحنه بودند و اکنون فرزندانی را تربیت کردند که از مرزهای دانش پاسداری کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که دانشجویان شاهد و ایثارگر برتر در این جشنواره همچنان برتر بمانند. وزیر علوم در ادامه به نام این جشنواره که مزین به نام سردار شهید سلیمانی است، اشاره کرد و گفت: حاج قاسم سلیمانی یک جوان برخاسته از کویر بود و در آغاز جوانی که جنگ شروع شد در خط مقدم حضور یافت و تمام عمر خود را برای دفاع از کشور صرف کرد.
دکتر سیمایی افزود: شهید سلیمانی اهل قلم، مطالعه، خطابه و از همه بهتر اخلاق مدار بود که امید است دانشجویان ایثارگر ما در دانشکده ها هم الگوی علم، تحصیل و اخلاق باشند و همانطور که حاج قاسم دارای سعه صدر بود و به خوبی محیط را می شناخت و افراد را جذب می کرد، شما دانشجویان هم تلاش کنید که حلقه خود را بزرگتر کنید و از منش این شهید الگو بگیرید.
وی خطاب به دانشجویان شاهد و ایثارگر گفت که در دوران دانشجویی علاوه بر تحصیل و کسب تخصص یک انسان فرهنگی باشید. باید در کنار تحصیل و تخصص، مهارتهای مختلفی را یاد بگیرید و نسبت به اجتماع متعهد و مسئول باشید و با اینحال بی تفاوت از کنار مسائل عبور نکنید و مرزها را خیلی عقیدتی نکنید که کسی نتواند به شما نزدیک شود و شما با آغوش باز همیشه پناه دیگری باشید.
دکتر سعید حبیبا، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در سومین جشنواره جایزه ملی سردار سلیمانی گفت: در این محفل دور هم جمع شدهایم تا از برگزیدگان کنکور سراسری کشور تجلیل کنیم.
دکتر حبیبا با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان نخبه و یادگاران ایثار و شهادت، بیان کرد: شما عزیزان فرزندان کسانی هستید که در دوران پر افتخار هشت سال دفاع مقدس، جانفشانی کردند. پدران شما اگر نبودند، ما امروز نمیتوانستیم اینجا بایستیم و چنین مراسمی را برگزار کنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان تأکید کرد: تجلیل از ایثارگران و شهدا، نقطه اشتراک اکثر جناحها و جریانهای کشور است. شما فرزندان شهدا و ایثارگران میتوانید تداوم بخش فرهنگ ایثار و شهادت در جبهههای علم باشید.
وی همچنین به افزایش تعداد دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاههای کشور اشاره کرد و گفت: امسال شاهد افزایش تعداد دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاههای کشور هستیم. بر اساس آمار، میزان پذیرش دانشجویان شاهد نسبت به سال گذشته رشد بیشتری داشته و با این افزایش ضرورت دارد خدمات کمی و کیفی نیز افزایش یابد.