کتابخانه

کتابخانه پارک‌ علمی - تحقیقاتی دانشگاه شهید بهشتی در سال 1378 با خرید و تهیه 2000 نسخه کتاب شروع به کار نموده است و با جذب دانشجو در مقطع کارشناسی آبادانی‌‌ روستاها و سپس کارشناسی‌‌ارشد چوب‌، خمیر‌ و‌ کاغذ، و برای برطرف‌ نمودن نیازهای اطلاعاتی دانشجویان، اساتید و پژوهشگران به تدریج به مجموعه خود افزوده است. رسالت‌ کتابخانه در راستای‌ تحقق‌ رسالت‌ دانشگاه است‌ و شامل فراهم‌آوری، سازمان‌دهی و ارائه خدمات دسترس‌پذير منابع و اطلاعات علمی مورد نياز پژوهشگران و دانشجويان جهت پيشبرد امر آموزش و پژوهش است. هدف اصلی کتابخانه پشتيبانی اهداف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه از طريق تامين کليه منابع و مواد لازم و کافی برای مطالعه و تحقيق، همراه با امکانات فيزيکی و فنی، استفاده از آنها برای تمامی اعضای هیات‌علمی، دانشجويان و ديگر بهره‌جويان در سهل‌ترين و مفيدترين شرايط ممکن می‌باشد.

 معرفی بخش‌های مختلف کتابخانه

  بخش امانت:
رشد و بالندگی هر کتابخانه به ارائه خدمات مستمر، مناسب و روزآمد بستگی دارد، بنابراين جايگاه هر کتابخانه را کميت و کيفيت خدمات و نحوه ارائه آن به جامعه استفاده‌کننده مشخص می‌سازد. در زمينه جايگاه و اهميت بخش امانت نيز کافی است بدانيم که صورت و تجسم تمامی فعاليت‌ها و تلاش‌ها در ساير بخش‌های کتابخانه در بخش امانت کتاب متبلور و عيان می‌شود. بخش امانت کتابخانه پارک علمی - تحقیقاتی امکاناتی را فراهم ساخته به‌ گونه‌ای که نيازهای پژوهشی مراجعان را تامين می‌نمايد. مهم‌ترين وظيفه اين بخش امانت‌ دادن کتاب‌های غير‌ مرجع است. امکاناتی فراهم شده‌است تا مراجعه‌کننده بتواند از طريق سيستم جستجو و با مدخل‌های «عنوان، موضوع، مولف، کليدواژه، ناشر» به مشخصات کامل کتاب‌شناختی منابع دسترسی داشته باشد.

​​​

  بخش مرجع:
کتاب مرجع زيربنای خدمات عمومی هر کتابخانه‌ای را تشکيل می‌دهد. منابع مرجع کتابخانه شامل دايره‌المعارف‌ها و دانشنامه‌ها (Encyclopedia)، فرهنگ‌ها، واژه‌نامه‌ها (Dictionaries)، کتاب‌شنا‌سی‌ها (Bibilographies)، سرگذشت‌نامه‌ها و زندگينامه‌ها (Biographical dictionaries)، چکیده‌نامه‌ها (Abstracts)، سالنامه‌ها (Year books)، راهنماها و دست‌نامه‌ها (Directories Hand books)، اطلس‌ها/نقشه‌ها (Atlases/Maps) و مجموعه قوانین (The collection of laws) می‌باشند.
  بخش پايان‌نامه‌ها:
بخش پايان‌نامه‌ها شامل پايان‌نامه‌های مقطع کارشناسی‌‌ارشد چوب‌ و‌ خمیر‌ و‌ کاغذ (62 عنوان)، مقطع کارشناسی آبادانی روستاها (63 عنوان) می‌باشد.
  بخش خدمات فنی:
سازمان‌دهی منابع از جمله خدماتی است که در کتابخانه به‌ صورت متمرکز صورت می‌گيرد. بديهی است پس از خريد کتاب‌ها، برای اين که بتوان آنها را قابل جستجو و امانت برای دانشجويان و استفاده‌کنندگان از کتابخانه نمود، نياز به انجام فرايندهايی می‌باشد. اين فرايندها شامل سازمان‌دهی و آماده‌سازی می‌شود. منابع و مواد اعم از کتاب، پايان‌نامه، سی­دی، گزارش، پيايند، نقشه و غیره بايد براساس اصول و قواعد پذيرفته‌شده ملی و بين‌المللی سازمان‌دهی شوند. به‌طور خلاصه کليه فعاليت‌های لازم برای قابل دسترس نمودن منابع از طريق سيستم جامع کتابخانه وظيفه اصلی اين بخش می‌باشد که شامل فهرست‌نویسی، رده‌بندی، ورود اطلاعات کتاب‌شناختی، آماده‌سازی فنی، تهيه برچسب‌های بارکد و عطف می‌باشد.
  مخزن کتابخانه:
مخزن کتابخانه دارای 7421 نسخه کتاب، شامل 70 عنوان کتب تخصصی رشته چوب‌ و‌ خمیر‌ و‌ کاغذ برابر با 563 نسخه، 90 عنوان کتب معماری برابر با 270 نسخه، 70 عنوان کتب مربوط به توسعه و ترویج روستایی برابر با 218 نسخه، 190 عنوان کتب لاتین عمدتا مربوط به رشته کارشناسی‌‌ارشد چوب‌ و‌ خمیر‌ و‌ کاغذ برابر با 190 نسخه، 155 عنوان کتب مرجع برابر با 424 نسخه (202 نسخه فارسی و 222 نسخه لاتین)، 18 عنوان برابر با 113 نسخه لاتین صحافی‌شده، 63 عنوان پایان‌نامه کارشناسی رشته آبادانی‌ روستاها، 62 عنوان پایان‌نامه کارشناسی‌‌ارشد چوب‌ و‌ خمیر‌ و‌ کاغذ و 2170 عنوان برابر با 5102 نسخه کتب مربوط به حوزه‌های مختلف دانش بشری می‌باشد.
  سالن مطالعه:
کتابخانه پارک علمی - تحقیقاتی دانشگاه شهید بهشتی با ایجاد سالن مطالعه در مجاورت مخزن کتابخانه، با تعداد صندلی‌های مناسب و نور کافی فضای آرام و دلنشین، برای مطالعه دانشجویان و اساتید فراهم آورده است.

  فعالیت‌های علمی و پژوهشی

در دنیای امروز، دانایی یکی از محور‌ها و شاخص‌های اصلی پیشرفت و تعالی هر جامعه به شمار می‌رود. سنجش سطح دانایی به میزان تولید و مصرف اطلاعات و گسترش دانایی به دسترسی سریع و آسان به منابع علمی موثق وابسته است. دانسته‌های ما یا با مطالعه منابع اطلاعاتی موجود و یا بنا به پژوهش‌هایی که خود انجام می‌دهیم، به‌دست می‌آید. نوع و سطح فعالیت‌های علمی و پژوهشی یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود. بنابراین در راستای تحقق اهداف علمی و پژوهشی دانشگاه، کتابخانه پارک علمی - تحقیقاتی پردیس زیراب نیز سعی در توسعه این بخش نموده و برای بهینه‌ نمودن امر پژوهش، ضمن شرکت در کارگاه‌ها و جلسات مربوطه، تمهیداتی را برای دریافت آموزش‌های لازم، انتشار مقاله، همکاری با اساتید در امر تحقیق و پژوهش اندیشیده است.

 فعالیت‌های فرهنگی و هنری کتابخانه

در راستای توسعه و ترویج علم و فرهنگ مطالعه، کتابخانه پارک علمی - تحقیقاتی پردیس زیراب اقدام به برگزاری جلسات کتابخوانی، تکنیک‌های مطالعه و یادگیری، جلسات اشتراک تجربه کتاب‌خوانی، برپایی نمایشگاه کتاب، کارگاه آشنایی با بانک‌های اطلاعاتی، جلسات روایت تاریخی موضوعات علمی، برگزاری کلاس‌های خوشنویسی انگلیسی و فارسی نموده است.
  اخبار کتابخانه:
جلسه معرفی کتب خریداری‌شده نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در تاریخ پنجم خردادماه 1398 در محل سالن مطالعه با حضور دانشجویان و اساتید گروه آبادانی روستاها آقایان دکتر شهبازی و مهندس خدادی برگزار گردید. در این جلسه آقای دکتر شهبازی به معرفی کتب خریداری­‌شده پرداختند و توضیحات لازم را در مورد هر کتاب و کاربرد آن در تدوین رساله دانشجویان بیان ­‌کردند. هم­چنین آقای مهندس خدادای نیز توضیحاتی را در مورد پر‌استفاده بودن برخی عناوین برای دانشجویان رشته آبادانی روستاها بیان نمودند؛ و فهرست انتشارت موسسه پژوهش‌های برنامه­‌ریزی را برای استفاده بیشتر دانشجویان در اختیار کتابخانه قرار دادند. خانم رضوانی مسئول کتابخانه نیز به معرفی برخی کتب جانبی مرتبط با حوزه مطالعاتی و موضوعی دانشجویان رشته کارشناسی آبادانی روستاها پرداختند. در پایان این جلسه، چند نمونه کار نمایشگاهی با عنوان «شگفتی‌های کاغذ» نیز در معرض دید دانشجویان قرار گرفت. 
اطلاعات تماس:
42451094-داخلی 20
دانلودها:
فهرست انتشارات موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
فهرست منابع کارشناسی ارشد توسعه روستایی
پیوندها:
مجله بین‌المللی لینگوسلولز
همایش‌ها
مروج معرفت
نشریات و مقالات