«پروژۀ حیات بیمارستان نیک» طراحی شده توسط دکتر مرتضی ادیب، مدیر گروه معماری منظر و بازسازی و مهندس مریم یوسفی، کارشناس ارشد معماری منظر دانشگاه شهید بهشتی، از دفتر معماران زمینه، موفق به دریافت رتبه سوم در بخش ساختمانهای عمومی از مسابقه بزرگ ملی معمار 1400 شد.
"بیمارستان و کلینیک نیک" مجموعه درمانی خیریهای در نیکآباد، شهری کوچک در فاصله 100 کیلومتری در شرق اصفهان و نزدیک به تالاب گاوخونی است. حیاتِ بیمارستان نیک در زمینی به مساحت سه هکتار، بخشی از برنامه توسعه پیشبینیشده برای ساماندهی کیفی محیط و افزایش بهرهوری اقتصادی این مجموعه خیریه است. گام اول این برنامه بلندمدت، با طراحی عرصه ورودی و میانِ ساختمان بیمارستان امام( دهه 60)، کلینیک نیک( دهه 70) و بیمارستان نیک (1399)، بهعنوان بناهای موجود درسایت تعریف شد.
این پروژه به دنبال بازتعریف فضای پروژههای درمانی درجسجوی الگویی است که استانداردها و نیازهای اولیه فضاهای درمانی مانند خوانایی و سهولت حرکت را تأمین کند؛ گرههای سایت را بگشاید و با هموار کردن جریان زندگی به ساعات حضور مخاطب کیفیت ببخشد و فشارهای روانی محیط درمانی را کاهش دهد. منعطف، سیال و قابل بسط باشد و بتواند با توسعۀ آینده تطبیق پیدا کند و با توجه به شرایط سخت اقتصادی حاکم بر یک بیمارستان خیریه، ازنظر اقتصادی، متریال و روش ساخت بهصرفه باشد و بار سنگین مالی تحمیل نکند. همچنین بتواند علاوه بر لندسکیپ بیمارستانی، به عنوان فضاهایی شهری در اختیار مردم قرار گیرد.