مرکز نوآوری پژوهشکده علوم‌شناختی و مغز

علوم‌شناختی دانشی جدید و روبه‌رشد در دنیاست و با توجه به بین‌ رشته‌ای بودن آن، تحولات عظیمی در حوزه‌های مختلف را موجب شده است. این دریچه نگاه جدید می‌تواند افق گسترده‌ای پیش روی نوآوران قرار دهد و راه‌کارهای علمی جهت برآورده کردن نیاز مردم جامعه عرضه نماید. علوم‌شناختی با ارائه دیدگاه‌های مبتنی بر شناخت مغز، روان و سازوکار عصبی مرتبط با تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی می‌تواند باعث تسهیل و بهبود شرایط زندگی افراد شود. از این رو، در زمستان سال 1399 مرکز نوآوری پژوهشکده علوم‌شناختی و مغز با حضور دکتر سورنا ستاری در دانشگاه شهید‌بهشتی افتتاح شد.
 
از بین اهداف اصلی راه‌اندازی این مرکز می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • جهت‌دهی به ایده‌های دانشجویان و اساتید پیرامون علوم‌شناختی و دانش مغز برای کاربردی شدن؛
  • معرفی جنبه‌های مختلف حوزه علوم‌شناختی و فناوری‌های کاربردی آن در سطح جهان؛
  • آشنا کردن مبتکران و ایده‌پردازان با مسیر، محیط و امکان پیاده‌سازی ایده‌ها از مراحل اولیه تا تکامل؛
  • محیا کردن امکان بهره‌مندی از حضور اساتید، مشاوران و متخصصان؛
خروجی این مرکز طیف گسترده‌ای از محصولات حوزه‌شناختی را دربرخواهد گرفت. کسب‌وکارهایی در زمینه علوم‌شناختی با محصولاتی که می‌توانند شامل نرم‌افزارها، تجهیزات و ابزار توان‌بخشی جهت کمک به بهبود شرایط یا رفع نقص در افراد دچار اختلال‌های مختلف نظیر بیش‌فعالی، اتیسم، آلزایمر و غیره شوند. هم‌چنین محصولات مربوط به حوزه نورومارکتینگ که می‌تواند شامل ارائه خدمات، محصولات و دستورالعمل‌هایی جهت به‌کارگیری در زمینه‌های تجاری و تبلیغاتی شود. علاوه بر این، محصولات پیرامون حوزه تاثیرگذاری فردی و اجتماعی، ابزارهای محاسباتی و تحلیلی در زمره خروجی‌های این کسب‌وکارها هستند که می‌توانند سرچشمه تولید فناوری‌های جدید و بدیع باشند.

اخبار:

  • افتتاح مرکز نوآوری پژوهشکده علوم‌شناختی و مغز
  • فراخوان طرح نوآ
  • تیم‌های برگزیده در مرحله مقدماتی طرح نوآ معرفی شدند
  • ارائه طرح‌های برگزیده مرکز نوآوری پژوهشکده علوم‌شناختی و مغز به سرمایه‌گذاران
  • بازدید مدیریت مرکز نوآوری علوم‌شناختی پارک علم و فناوری دانشگاه شهید‌بهشتی از مرکز CAICA
پیوندها:
مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهیدبهشتی

افتتاح مرکز نوآوری پژوهشکده علوم‌شناختی و مغز:

هم‌زمان با دهه فجر انقلاب اسلامی مرکز نوآوری پژوهشکده علوم‌شناختی و مغز به ریاست خانم دکتر باکویی آغاز به‌ کار کرد. هدف از ایجاد این مرکز مهیا نمودن محیطی برای رشد کسب‌وکارهای حوزه علوم‌شناختی عنوان شده است. علاقه‌مندان برای اطلاع از نحوه ارسال ایده‌های خود می‌توانند به اطلاعیه‌های منتشر شده وب‌سایت این مرکز مراجعه نمایند.

فراخوان طرح نوآ:

هم‌زمان با اعلام فراخوان شرکت در طرح نوآ، مرکز نوآوری پژوهشکده علوم شناختی و مغز فراخوان شرکت در این رویداد نوآورانه را ارائه کرد. طبق فراخوان منتشر شده، ایده‌های مربوط به حوزه علوم‌ شناختی می‌توانند در این رویداد شرکت داده شوند. ایده‌های برگزیده وارد فرایند توانمندسازی خواهند شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به فراخوان طرح رجوع کنید.

تیم‌های برگزیده در مرحله مقدماتی طرح نوآ معرفی شدند:

پس از اعلام فراخوان طرح نوآ ایده‌ها و طرح‌های متعددی به دبیرخانه ارسال شدند که پس از ارزیابی و امکان‌سنجی طرح‌های ارائه شده، سه تیم انتخاب شده و وارد مرحله پیش‌شتاب‌دهی شدند.
طرح‌های منتخب شامل طرح‌های «تحلیل‌شناختی رسانه و بازاریابی‌شناختی» به سرپرستی بهنام کرمی، «سنجش الکترونیکی یک‌پارچه افراد (سایا)» به سرپرستی محمدتقی خیرخواه، «ارائه سیستم توان‌بخشی مستقل از سیستم‌های هوشمند» به سرپرستی عباس پورهدایت هستند.

ارائه طرح‌های برگزیده مرکز نوآوری پژوهشکده علوم‌شناختی و مغز به سرمایه‌گذاران:

در روز چهارشنبه مصادف با 16 تیرماه 1400 رویداد نهایی طرح نوآ برگزار شد. در این رویداد 25 طرح منتخب طرح نوآ در حضور سرمایه‌گذاران و داوران به ارائه طرح‌های خود پرداختند. در بین این 25 تیم، دو تیم منتخب مرکز نوآوری پژوهشکده علوم‌شناختی و مغز حضور داشتند. محمدتقی خیرخواه با طرح «سنجش الکترونیکی یک‌پارچه افراد (سایا)» و عباس پورهدایت با طرح «ارائه سیستم توان‌بخشی مستقل از سیستم‌های هوشمند» توانستند توجه سرمایه‌گذاران و داوران را به خود جلب کنند.
مرکز نوآوری به حمایت خود از این تیم‌ها برای ادامه مسیر ادامه خواهد داد.
فرم تقاضای استقرار برای تیم‌های متقاضی استقرار در مراکز نوآوری 

بازدید مدیریت مرکز نوآوری علوم‌شناختی پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی از مرکز CAICA:

  • بازدید مدیریت مرکز نوآوری علوم‌شناختی پارک علم و فناوری دانشگاه شهید‌بهشتی از مرکز CAICA

  • بازدید مدیریت مرکز نوآوری علوم‌شناختی پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی، خانم دکتر فاطمه باکویی، از مرکز نوآوری علوم‌شناختی و هوش مصنوعی CAICA

  • در این دیدار که اردیبهشت 1401 خانم دکتر فاطمه باکویی و خانم دکتر خاطره برهانی از مرکز CAICA به‌عمل آوردند ضمن گفت‌وگو با دست‌اندرکاران مرکز، هر دو طرف بر لزوم گسترش همکاری بین مراکز فعال در زمینه‌های علوم‌شناختی كشور تاكيد كردند و در باب تنظیم تفاهم‌نامه همکاری به گفت‌وگو پرداختند.

  • مرکز نوآوری علوم‌شناختی و هوش مصنوعی CAICA یک مرکز بین رشته‌ای با هدف تجاری‌سازی تحقیقات پایه‌ای مرتبط با نوروساینس و هوش مصنوعی می‌باشد که از سال 1400 شروع به فعالیت نموده است. این مرکز هم‌اکنون در زمینه دستگاه‌های ثبت مغزی، ارائه خدمات ردیابی چشم با دقت بالا و کمک به بیماران دچار فلج حسی - حرکتی محصولاتی را عرضه کرده است و بسیار امیدوار است با همکاری دانشگاه‌های تراز اول کشور بتواند از ظرفیت علمی این مراکز جهت توسعه مشترک محصولات دانش‌بنیان بهره‌مند شود.