تحصیل در دانشکده

قدمت علم فیزیک به چهارصد سال می‌رسد. یکی از اهداف اصلی فیزیک شناخت قوانین حاکم بر طبیعت از ریزترین تا درشت‌ترین مقیاسهای طولی (یعنی شناخت ساختار ذرات بنیادی مانند الکترون‌ها تا ویژگی‌های کل کیهان) است. در همین حال اغلب یافته‌های فیزیک در خصوص مواد تحولات عظیمی را در فناوری ایجاد کرده است:
  • الکترومغناطیس: مخابرات، رادیو و تلویزیون
  • فیزیک کوانتومی: نیمه هادی‌ها، کامپیوترهای کلاسیک و کوانتمی
  • مکانیک: انرژی، سازه‌ها و هوافضا
  • ترمودینامیک: موتورها و حمل و نقل
  • فیزیک هسته‌ای: راکتور و پزشکی
  • سامانه‌های پیچیده: هواشناسی، اقتصاد، جامعه‌شناسی
دانشکده فیزیک دانشجویان را در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری در حوزه‌های فیزیک نظری و تجربی تربیت می‌کند. به دلیل کیفیت بالای آموزشی و تراز بین‌المللی فعالیتهای پژوهشی این دانشکده اولویت بالایی در انتخاب توسط متقاضیان دوره‌های مختلف دارد. این دانشکده در قالب چندین تفاهم‌نامه بین‌المللی، همکاری‌های گسترده‌ای با موسسات و دانشگاه‌های معتبر دنیا دارد دارد و اعضای آن ارتباط و همکاری‌های علمی و پژوهشی دائمی با سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی در داخل و خارج کشور دارند. فارغ ‌التحصیلان این دانشکده در شرکتها و واحدهای صنعتی مختلف دولتی و خصوصی مشغول به‌کار می‌شوند و در صورت علاقه به ادامه فعالیت آکادمیک برای تحصیل در مقاطع بالاتر و یا فعالیت‌های پژوهشی جذب دانشگاه‌های بسیار معتبر داخلی و خارجی می‌شوند.

گروه‌های آموزشی و گرایشهای دانشکده

در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو بدون گرایش است و دانشجویان  دروسی اصلی در زمینه الکترومفناطیس، مکانیک کلاسیک، مکانیک کوانتمی و مکانیک آماری و سپس درس‌های اختیاری در زمینه‌های مختلف از جمله نجوم، فیزیک حالت جامد، اپتیک، لیزر، ذرات بنیادی و هسته‌ای و ... را می‌گذرانند.
  • ذرات بنیادی و نظریه میدان‌ها
  • گرانش و کیهان‌شناسی
    گروه فیزیک کاربردی و مواد پیشرفته  در گرایش‌های
  • اپتیک و لیزر
  • فیزیک پلاسما
  • فیزیک ماده چگال
گروه فیزیک سامانه‌های پیچیده و زیستی  در گرایش 
  • فیزیک آماری و سامانه‌های پیچیده
برای مشاهده سرفصل هر گرایش به منوی آموزش مراجعه کنید.
سه گروه آموزشی فعال در دانشکده فیزیک برای دانشجویان را مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری  و در قالب گرایش‌های زیر را می‌پذیرد:

   گروه فیزیک بنیادی در گرایش‌های
آمار دانشجویان دانشکده
حدود 450 دانشجو با نسبت تقریبا مساوی زن و مرد در حال تحصیل در این دانشکده‌اند که از این تعداد حدود 170 نفر دانشجو دوره کارشناسی، 180 نفر دانشجو دوره کارشناسی‌ارشد و 100 نفر دانشجو دوره دکتری هستند. همچنین بیش از ده پژوهشگر پسادکتری با حمایت مالی دانشگاه معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی، فدراسیون سرآمدان علمی ایران، بنیاد ملی نخبگان، مرکز تعاملات بین‌المللی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و یا در قالب قرارداهایی با صندوق حمایت از پژهشگران و فناوران کشور و سایر واحدهای صنعتی و علمی خارج دانشگاه در انجام فعالیت‌های پژوهشی تحت نظارت اعضای هیات‌علمی با ایشان فعالیت می‌کنند.
اشتغال فارغ‌التحصیلان  رشته فیزیک
به‌طور سنتی یکی از شغل‌های خاص مورد علاقه فارغ‌التحصیلان  رشته فیزیک در ایران تدریس در دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها و  فعالیت‌های مرتبط با ترویج علم از قبیل برنامه‌سازی تلویزیونی و روزتامه‌نگاری علمی است.
اما به‌صورت عام دانشجویانی که در مقاطع مختلف در رشته فیزیک تحصیل می‌کنند با شیوه علمی و سیستماتیک برخورد با مسائل پیچیده آشنا می‌شوند و توانایی ذهنی و مهارتهای کامپیوتری و آزمایشگاهی ویژه لازم برای حل این نوع مسائل در ایشان تقویت می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته فیزیک علاوه بر کارهای تخصصی و آکادمیک در سایر رشته‌های مختلف فنی و مدیریتی موفق می‌شوند خلاقیت و توانایی منحصر به فردی از خود نشان دهند. برای توفیق در تحصیل و اشتغال آینده به دانشجویان رشته فیزیک توصیه می‌شود قبل از هر چیز به مطالعه عمیق منابع درسی و بحث با دانشجویان و اساتید برای تسلط بر مفاهیم فیزیکی تمرکز داشته باشند. با توجه به سرعت پیشرفت علم مراجعه به منابع درسی و مقالات به زبان انگلیسی جزو اولویتهای اساتید و مدرسان این دانشکده است.
شرکت فعال در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی که هر ساله در دانشکده برگزار می‌شود نیز فرصت مغتنمی برای آشنایی با مرزهای علم برای دانشجویان است. تقویت مهارت‌های محاسباتی و کار با نرم‌افزارهای تخصصی و برنامه‌نویسی و شرکت در برنامه‌های جنبی انجمن علمی دانشجویی و نیز همکاری با اساتید در اجرای پروژه‌ها و برنامه‌های پژوهشی، آموزشی و فناوری ایشان در کنار توجه به مفاهیم درسی در آینده شغلی دانشجویان تاثیرگذار است.